Wat doen wij voor u op het gebied van hypotheken?

Ardea Montis vergelijkt ruim 20 geldverstrekkers met elkaar. Door middel van advies software vergelijken we deze geldverstrekkers op voorwaarden en uiteraard de scherpste rente.

Onze werkzaamheden

Tijdens ons eerste gesprek brengen wij eerst uw financiële situatie in beeld. Wij kijken onder andere naar uw inkomen en vermogen. Uiteraard kijken we ook naar uw woonsituatie. Bent u reeds lang eigenaar van woningen of bent u een starter.

Wij bespreken wat de aanleiding is voor ons gesprek. Welke wensen heeft u op het gebied van wonen. Wat zijn uw toekomstwensen. Hoe kijkt u aan tegen overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en uw oude dag. Wat mag een woning u maandelijks maximaal kosten

Aan de hand van uw mogelijkheden en wensen gaan wij op zoek naar de juiste geldverstrekker en verzekeraar. Uiteraard staat hier een zo laag mogelijke netto maandlast centraal. Uiteindelijk bespreken wij aan tafel de diverse berekeningen en mogelijkheden die er zijn. Wij staan ook uitgebreid stil bij de betaalbaarheid van de hypotheek bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioendatum.

Indien u de hypotheek bij ons onder wilt brengen, regelen wij ook het hele verdere traject, te beginnen met het opvragen van de hypotheekofferte. Zodra wij deze ontvangen hebben, zullen wij deze persoonlijk met u bespreken. De offerte wordt doorgelopen en u kunt al uw vragen stellen.

De geldverstrekker wil graag een aantal stukken ontvangen om de totale aanvraag te kunnen beoordelen. U moet hierbij denken aan de jaaropgave, loonstroken, paspoort, ondertekende offerte. Wij helpen u hierbij en zorgen ervoor dat de stukken akkoord zijn en in 1 keer geaccepteerd zullen worden. Dit zorgt voor een snellere afhandeling van uw aanvraag.

Indien gewenst kunnen wij ook het taxatierapport voor u regelen. Uiteraard mag u dit ook zelf doen alleen hebben geldverstrekkers de afgelopen jaren steeds specifiekere eisen gekregen ten aanzien van dit rapport. Indien wij dit regelen, garanderen wij dat het rapport geaccepteerd wordt door de geldverstrekker.

Vlak voordat u gaat passeren bij de notaris krijgt u een afrekening. Wij controleren deze voor u zodat u zeker weet dat alles goed is.

Elke drie jaar hebben wij een update gesprek. Hierin bekijken wij of er iets veranderd is in uw persoonlijke situatie dat gevolgen kan hebben voor de betaalbaarheid van de hypotheek. Uiteraard staan wij ook stil bij de op dat moment geldende rente afgezet tegen de rente die u betaalt.