Leuk een hoverboard voor mijn kind, of toch niet?

Een hoverboard is een zelfbalancerend object dat met het lichaam te besturen is. Je ziet ze steeds meer in het verkeer opduiken, maar hoe zit het nu met de verzekering als uw kind ergens tegenaan rijdt?

Een hoverboard is door het RDW niet goedgekeurd als motorrijtuig. Dat betekent dat er geen (verplichte) aansprakelijkheidsverzekering voor afgesloten kan worden.

Het is echter wel een motorrijtuig! Hierdoor is de schade op uw standaard aansprakelijkheidsverzekering niet gedekt, deze sluit dit namelijk uit.

Een motorrijtuig wordt ook niet tot de inboedel gerekend.

Het grootste risico is dat met de hoverboard letselschade wordt toegebracht aan andere personen. Aangezien er vaak over de stoep mee wordt gereden, is dit op zich een reëel risico. Maar ook brandschade is een risico, aangezien er een kans is dat zij in brand vliegen bij het opladen. Op Google kunt u hier veel info over vinden.

Zolang de RDW het hoverboard niet goedkeurt als motorrijtuig, mag er niet mee op de openbare weg gereden worden! De politie zal deze mogelijk dan in beslag nemen. Ook al is het erg leuk om aan uw kind te geven en is het moeilijk om nee te zeggen, wij adviseren u toch om dit niet te kopen zolang er nog geen adequate verzekeringsoplossingen zijn.